Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Японська кухня. Темпура з курятини, з креветок та з овочів

Японська кухня. Темпура з курятини, з креветок та з овочів


Японська кухня. Темпура з курятини, з креветок та з овочів

Темпура вважається популярною японською стравою. Її готують з безлічі продуктів. Одним з найпопулярніших є ебі-темпура, яка готується ​​зі свіжих креветок.

Також в клярі готують овочі (найчастіше це спаржа, солодкий перець, цвітна капуста), солодкі фрукти, рибу, інші морепродукти, рідше — м'ясо.



В Японії темпура зазвичай подається з гарніром із натертого соломкою редису дайкон та водоростей, а також із соєвим соусом та васабі.

Для приготування кляру потрібне борошно, яєчний жовток і холодна вода. Всі інгредієнти повинні бути однакової температури, щоб у клярі вийшла однорідна консистенція.

Для обсмажування краще використовувати фритюрницю, каструлю або сковороду з високими бортами. Потім по черзі опускайте в олію овочі, морепродукти або м'ясо. Процес приготування зовсім не складний, а результат приємно порадує.


Темпура з курячого філе

Інгредієнти:
700 г курячої грудки;
1 ч. л. цукру;
2 ч. л. натертого імбиру;
2 зуб. часнику;
щіпка гострого червоного перцю;
3 ч. л. соєвого соусу;
2 ст. л. лимонного соку;
1 ст. л. кунжутної олії для обсмажування;
3 яйця;
100 мл молока;
40 г льоду;
2 ст. л. пшеничного борошна;
1 ст. л. рисового борошна;
40-50 г темпурної панірувальної суміші.

Приготування:

Промийте, просушіть і наріжте на шматочки куряче філе.

Маринад: змішайте соєвий соус, цукор, лимонний сік, імбир, гострий червоний перець, дрібку солі, тертий часник. Замаринуйте м'ясо і залиште за кімнатної температури на 30-40 хв.

Тим часом приготуйте кляр: збийте молоко з яйцями і додайте борошно. Добре перемішайте, щоб не було грудочок.

Обмокніть філе в клярі, а потім в панірувальні суміші і обсмажте в кунжутній олії на середньому вогні до готовності. Подавайте з зеленим листям салату.


Темпура з овочів

Інгредієнти:
1 баклажан;
1 солодка картопля;
2 кабачка;
2-3 стебла молодої цибулі;
3 ст. л. соєвого соусу;
2 ч. л. кленового сиропу;
1 ч. л. рисового оцту;
1/2 склянки крижаної води;
1/2 ч. л. соди;
2 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
3 ст. л. рисового борошна;
2 ст. л. пшеничного борошна;
300 мл кунжутної олії для фритюру.

Приготування:

Наріжте овочі. Змішайте рисове борошно, крохмаль і соду. Окремо перемішайте соєвий соус, крижану газовану воду, кленовий сироп і рисовий оцет. Потім поступово додайте суміш із крохмалю та рисового борошна і замісити рідке тісто, як на млинці.

Розігрійте олію для смаження до 170-180 градусів.

Обмокніть овочі в пшеничній муці, а потім – в темпурному тісто. Потім відправте овочі в киплячу олію на 3 хвилини. Викладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Подавайте з улюбленим соусом.


Темпура з креветок

Інгредієнти:
400 г очищених креветок.
1 яйце.
1 склянку крижаної води.
2 ст. л. кукурудзяного борошна.
1 ст. л. пшеничного борошна.
1 часточка лимона.
300 мл кунжутної олії.
щіпка гострого червоного перцю.
соєвий соус – для подачі.

Приготування:

З'єднайте крижану воду зі збитим яйцем, додаючи кукурудзяне і пшеничне борошно до консистенції рідкої сметани. Добре перемішайте, щоб не утворилися грудочки. Додайте гострий перець.

Обмокніть креветки в темпурний кляр і відправте в киплячу олію на 4 хвилини. Перекладіть на паперовий рушник, щоби стік зайвий жир. Прикрасьте шматочком лимона і подавайте до столу.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: