Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Консервуємо на зиму. Аджика з баклажанами

Консервуємо на зиму. Аджика з баклажанами


Консервуємо на зиму.  Аджика з баклажанами

Аджика – це надзвичайно смачна пастоподібна маса, яка складається з овочів та спецій. У зв’язку з тим, що вона виникла надзвичайно давно, наразі існує безліч варіантів приготування цього соусу.

Кожна господиня підлаштовує рецепт «під себе» додаючи або вилучаючи певні продукти. Таким чином ми отримуємо унікальні та не стандартні рецепти певних страв.



Пропонуємо вашій увазі рецепт аджики з баклажанами. Вона виходить смачною та ароматною. Приготувавши її, ви з великим задоволенням відкриватимете баночку цього соусу взимку.

До речі, як приготувати гостру сиру аджика з хріном та болгарським перцем можна подивитися тут.

Інгредієнти:
Помідори - 3 кг.
Баклажан - 2 кг.
Болгарський перець - 1 кг.
Яблука - 2, 5 кг.
Цибуля - 1 кг.
Гострий перець - 1-2 шт.
Часник - 3-5 гол.
Рослинна олія - 500 мл.
Цукор - 200 г.
Сіль - 3 ст. л.
Оцет - 200 мл.

Приготування:

Спочатку потрібно помити помідори. Після цього ми вирізаємо з кожного томату плодоніжку. Усю м’якоть пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо в блендері. Відправляємо томатне пюре в глибоку ємність. Після цього миємо баклажани. Відрізаємо плодоніжки і аналогічним способом подрібнюємо м’якоть. Додаємо її до томатного пюре.

Яблука кисло-солодких сортів миємо та чистимо від шкірки. Вирізаємо з кожного яблука серединку. Пропускаємо отриману м’якоть через м’ясорубку, а потім відправляємо в ємність з помідорами та баклажанами. У ємність також додаємо пюре з перцю та цибулі. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

Тепер в отриману масу всипаємо цукор та сіль, а також вливаємо рафіновану рослинну олію без запаху. Усе гарненько перемішуємо і переміщаємося до плити. Варимо масу з моменту закипання 30-50 хвилин. Залежно від того, яку консистенцію аджики ви хочете отримати.

Поки овочева маса вариться, нам потрібно почистити часник та перець чилі. Подрібнити ці два компоненти в блендері або ж пропустити їх через м’ясорубку. Приблизно за 5 хвилин до готовності в нашу майбутню аджику додаємо подрібнені часник та перець. Усе ретельно перемішуємо.

Буквально за хвилину до готовності в аджику вливаємо оцет. Знову все перемішуємо. Відправляємо аджику у стерилізовані в духовці банки, які накриваємо пропареними кип’ятком кришками.

Аджику можна зберігати у прохолодному приміщенні, а можна також і відразу її вживати. З отриманих інгредієнтів ми отримали 8,5 л аджики.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: