Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Запікаємо качку зі сливами у духовці

Запікаємо качку зі сливами у духовці


Запікаємо качку зі сливами у духовці

Слива чудово поєднується з вершковим сиром та, як не дивно, алкоголем (коньяком, ромом). Досить часто сливи додають під час приготування качки, або індички.

Завдяки яскравому смаку і аромату навіть найпростіші рецепти зі сливи порадують і здивують вас!



Качка зі сливами
Качка - 2 кг,
сливи - 350 г,
чебрець - 5-6 гілочок,
цукровий пісок - 1 ст. л.,
сіль, перець - за смаком,
мед квітковий (без різкого запаху) - 2 ст. л.,
тверді яблука або сливи для запікання (за бажанням) - 4-6 шт.

Приготування:

Сливи вимити, розрізати на 2 частини, видалити кісточку і скласти в миску. Додати цукровий пісок і порвати чебрець. Перемішати.

Качку вимити, обсушити. Видалити з качки зайвий жир. Зробити на спинці діагональні надрізи. Натерти качку сіллю і перцем усередині та зовні. Начинити качку сливою і заколоти зубочистками.

Перекласти у форму для запікання. Обкласти навколо яблуками або сливами - за бажанням. Накрити фольгою і відправити запікатися в розігріту до 220 °С духовку на 2 години.

Через 2 години відкрити духовку, зняти лист фольги, увімкнути верхній гриль хвилин на 7-10. Потім дістати качку, змазати зовні медом і відправити в духовку буквально на пару хвилин для глазурування скоринки.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: