Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Консервуємо на зиму. Три рецепти маринованих кавунів

Консервуємо на зиму. Три рецепти маринованих кавунів


Консервуємо на зиму.  Три рецепти маринованих кавунів

Консервувати кавун можна багатьма способами. З його соковитої м'якоті можна робити варення, компоти, варити нардек – кавуновий мед. А можна замаринувати і закрити на зиму в банках.

Для консервації необхідно вибирати стиглі, але не перезрілі плоди. Ідеально підходять кавуни середнього розміру – кілограмів 5-7. Надто великі ягоди можуть мати надлишок добрив.



Мариновані кавуни в банках

Інгредієнти:
2 кг кавуна;
3 ст.л. меду;
1 ст.л. цукру;
2,5 л води;
160 г оцту 9%;
1 ст.л. крупної солі.

Приготування:

Кавун ретельно помити, розрізати на трикутники разом з шкіркою. Насіння по можливості видалити. Щоб кавун було зручніше розфасувати по банкам, у кожного трикутника потрібно зрізати куточки на шкірці.

Щільно викласти скибочки кавуна в стерилізовані банки. Залити окропом, дати постояти 10 хвилин, перелити воду в сотейник, а кавуни ще один раз залити гарячою водою.

Знову вилити рідину в сотейник. Довести до кипіння на сильному вогні, всипати сіль і цукор, добре перемішати, щоб кристали розчинилися.

Влити мед, перемішати, готувати на слабкому вогні 5 хвилин, в кінці додати оцет і зняти з плити. Залити шматочки кавуна в банках гарячим маринадом. Закрити металевими кришками, перевернути і накрити пледом. Дати повністю охолонути.

Зберігати маринований кавун в темному прохолодному місці.


Мариновані кавуни без стерилізації

Інгредієнти:
2,5 кг кавунів;
1 л води;
60 мл оцту;
3 ст.л. цукру;
2 ст.л. солі;
5 шт. перцю горошком;
2 лаврові листки.

Приготування:

Банки промити теплою водою з содою. Потім поставити стерилізуватися будь-яким способом. Кавун нарізати на шматочки, які зручно буде розкладати по банках, сильно утрамбовувати не потрібно. Між шарами викласти перець і лавровий лист.

Банки зі шматочками кавуна залити окропом, накрити простерилізованими кришками, і дати постояти в такому вигляді п'ять хвилин. Потім обережно злити воду в каструлю.

Поставити на вогонь, в процесі варіння додати сіль з цукром, перемішати, варити маринад п'ять хвилин, в кінці влити оцет (можна використовувати лимонну кислоту).

Ополоником розлити маринад по банках і відразу ж закатати кришками. Перевернути, укутати теплою ковдрою і дати охолонути в такому вигляді. Після чого відправити на зберігання.


Консервовані кавуни

Інгредієнти:
2 кг кавунів;
6 шт. перцю горошком;
15 г солі;
30 г цукру;
90 мл оцту;

Приготування:

Кавун ретельно помити під проточною водою, потім нарізати такими шматочками, які легко пройдуть крізь шийку банки.

Чисту банку наповнити шматочками кавуна, залити окропом до самого горлечка, накрити кришкою і відставити на 15 хвилин.

Злити воду в каструлю, відправити на вогонь, повторно довести до кипіння.

Насипати в банку сіль і цукор, налити оцет і додати чорний перець горошком, залити окропом і закрити герметично.

Струснути банку, щоб кристали цукру і солі швидше розчинилися, перевернути догори дном, укутати в плед і залишити на добу.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: