Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Італійська кухня. Готуємо легкий суп мінестроне

Італійська кухня. Готуємо легкий суп мінестроне


Італійська кухня. Готуємо легкий суп мінестроне

Для мінестроне традиційно використовуються тільки свіжі сезонні овочі – жодних консервованих помідорів чи кабачків. Завдяки цьому суп виходить дуже насиченим вітамінами. Найкращий час для цієї страви – друга половина літа та початок осені.

Але і взимку чи восени від супу відмовлятися не потрібно. У цей час його готують із квасолею, картоплею, буряком мангольд. Білоголова капуста, ріпчаста цибуля, морква доступні упродовж цілого року.



Рідкою основою для мінестроне може слугувати звичайна вода, бульйон із курки чи м’яса з додаванням вина. В Італії найчастіше суп варять на овочевому бульйоні. Також тут дуже люблять бульйон із бекону та окосту. Тут потрібно врахувати, що самі собою овочі мають доволі слабо виражений смак. Щоб зробити смак супу насиченішим, потрібно використовувати різноманітні трави та спеції. М’ясний же бульйон насиченіший, ніж овочевий чи проста вода. Тут думки італійських кухарів розходяться – одні віддають перевагу бульйону з курчати, інші - чистій воді.

Мінестроне на м’ясному бульйоні найкраще підходить у гарячому вигляді для зимового часу, оскільки він ситніший. Суп на овочевому бульйоні чи воді можна подавати холодним літом, наче холодник.

Як і багато інших італійських страв, мінестроне спочатку був їжею бідняків, які не могли собі дозволити м’ясо чи птицю. Досі в Італії цей суп відносять до стилю кулінарії cucina povera, що буквально означає «бідна кухня». Зараз визначеного рецепта мінестроне немає. В одних регіонах його готують із додаванням тільки овочів, в інших – із м’ясом. Можуть також використовуватися макаронні вироби, рис. У Лігурії суп варять із соусом “Песто” з оливкової олії, пармезану, базиліку та товченого часнику.

Досвідчені кухарі радять дотримуватися балансу між звичайними овочами та крохмалистими продуктами. Це можуть бути бобові, картопля, макаронні вироби, рис. Вони дозволяють підвищити калорійність страви.

Від звичайного овочевого супу класичний мінестроне також відрізняється і тим, що частина овочів після приготування подрібнюється до стану пюре в блендері, а потім повертається в каструлю.

Більшість рецептів мінестроне дотримуються одного і того ж базового варіанта: овочі, бульйон, крохмалисті продукти, спеції. Проте Джеймі Олівер радить спробувати приготувати суп із консервованими томатами та склянкою червоного сухого вина.

Італійці називають мінестроне супом другого дня. Пояснення просте – саме на наступний день після приготування розкривається все багатство смаку страви.

Якщо в суп додається суха квасоля чи горох, їх потрібно відварювати окремо.

У дієтичному варіанті овочі не обсмажуються. При поданні в кожну тарілку вливають трохи оливкової олії.

При поданні можна посипати суп невеликою кількістю пармезану чи іншого твердого сиру.

Мінестроне з цукіні і баклажанами

Інгредієнти:
близько 2,5 літрів води або овочевого бульйону
1 середній кабачок
1 середній баклажан
4 помідори
150 г стручкової квасолі
2 стебла селери
2 морквини
2 маленькі картопельки
1 цибулина
невеликий пучок шпинату
3 зубчики часнику
150 г макаронів (не дрібна вермішель, а локшина або ріжки – щоб вони не зварилися в кисіль)
рослинна олія для смаження – оливкова або соняшникова
суха суміш спецій «Прованські трави» – кількість за смаком
сіль і чорний перець

Приготування:

Зроби невеликі надрізи на помідорах, щоб нарізати шкірку, потім обшпар їх окропом і очисти. Почисти інші овочі. Наріж невеликими кубиками томати, кабачок і баклажан, цибулю, моркву і картоплю. Покриши селеру. Злегка обсмажити протягом пари хвилин всі ці овочі на кількох столових ложках добре розігрітого рослинного масла.

Зверни увагу: Смажити овочі для супу мінестроне краще за все не в сковороді, а в тій посудині, в якій ти його будеш варити. Це може бути каструля з товстим дном або казанок – так у готової страви буде більш насичений смак.

Налий в каструлю до обсмажених овочів воду (овочевий бульйон), додай бобові і дрібно нарізаний часник, дай закипіти, потім зменши вогонь на мінімум і залиш тихенько варитися, накривши кришкою, на 15 хвилин. Поклади в суп макаронні вироби і крупно порізаний шпинат, перемішай все і залиш доварюватися на маленькому вогні ще хвилин 10, після чого заправ страву сіллю та перцем за смаком, додай прованські трави. Залиш покипіти ще хвилинку. Вимкни вогонь і дай супу настоятися годинку-півтори.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: