Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Грузинська кухня. Готуємо грузинський соус ткемалі зі слив

Грузинська кухня. Готуємо грузинський соус ткемалі зі слив


Грузинська кухня. Готуємо грузинський соус ткемалі зі слив

Напевно жодне грузинське застілля не відбувається без цього чудового соусу, а рецепт приготування ткемалі зі слив в Грузії знає кожна господиня.

Щоправда зовсім необов'язково перебувати у Грузії, щоби оцінити смак такого соусу. Повірте, всього кілька ложечок ткемалі здатні надати абсолютно несподіваний смаковий відтінок будь-якій страві з м'яса, птиці або риби. І що найголовніше - приготувати ткемалі зі слив в домашніх умовах зовсім нескладно.



Ткемалі

Інгредієнти:
сливи - 1 кг,
часник - 2 зубки,
насіння кінзи - жменя,
перець чилі - 2 шт.,
свіжа кінза - великий пучок,
хмелі-сунелі - 1/2 ст. л.,
трохи свіжого кропу,
цукор - за смаком.

Сливи промити, покласти в каструлю (не емальовану!) І залити холодною водою так, щоб вона повністю покривала сливи.

Довести до кипіння під кришкою, потім прибрати кришку, додати насіння кінзи + чилі та варити на середньому вогні до того стану, коли кісточки будуть легко відокремлюватися. Зняти з вогню, остудити, відокремити і викинути кісточки та перець чилі. Перетворити на пюре за допомогою блендера.

Повернути на плиту, додавши розтертий або видавлений часник, хмелі-сунелі та дрібно нарізану свіжу кінзу. Уварювати на середньо-малому вогні до бажаної густоти.

Додати цукор за смаком і, за бажанням, свіжий кріп.

Смачного!

До речі, як приготувати ткемалі з аличі можна подивитися тут.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: