Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Що приготувати з опеньків. Три рецепти смачних страв

Що приготувати з опеньків. Три рецепти смачних страв


Що приготувати з опеньків. Три  рецепти смачних страв

Опеньки найчастіше заготовляють на зиму, але з ними також можна приготувати багато смачних і ароматних страв. Наприклад, паштети, ікру, підливу або салати. Ці гриби можна знайти в лісі протягом всієї осені, а деякі можуть вижити навіть під снігом.

У цій статті розповідаємо, як смачно приготувати опеньки та урізноманітнити повсякденний стіл.



Опеньки в сметанному соусі

Інгредієнти:
500 г опеньків;
40 г вершкового масла;
1 червона цибулина;
500 г сметани;
1 пучок кропу;
сіль і перець — за смаком;
рослинна олія.

Приготування:

Добре промийте гриби і недовго обсмажте їх на сухій сковороді.

Подрібніть цибулю і обсмажте її на іншій сковороді з рослинною олією. З'єднайте гриби і цибулю, додайте вершкове масло, сіль, перець та добре перемішайте. Потім додайте сметану і дайте їй закипіти. Прогрійте суміш близько 1 хвилини.

Зніміть з вогню і прикрасьте подрібненим кропом.


Грибна ікра з опеньків

Інгредієнти:
5 кг опеньків;
800 мл питної води;
200 г великої нейодованої солі;
500 г цибулі;
200 мл рослинної олії;

На кожну півлітрову банку:
1-1,5 ст. л. яблучного оцту;
4 гілочки кропу;
4 гілочки петрушки.

Приготування:

Добре почистіть і промийте гриби. Перекладіть їх в каструлю, посоліть і залийте 800 мл води. Варіть на середньому вогні півгодини. Час від часу не забувайте знімати піну і перемішувати гриби. Вони повинні осісти на дно, а бульйон стати прозорим.

Потім подрібніть гриби за допомогою м'ясорубки або комбайна.

Наріжте цибулю кружечками і підсмажте на олії до золотистого кольору. Потім також їх подрібніть і додайте до грибів. Після цього за смаком додайте оцет і подрібнену зелень. Перемішайте і перекладіть масу в стерильні банки. Накрийте стерильними кришками і закатайте.


Салат "Грибна поляна" з опеньками

Інгредієнти:
4 картоплі;
4 моркви;
4 курячих яйця;
3 плавлених сири;
200 г варено-копченої курячої грудки;
4 маринованих огірка;
700 г маринованих опеньків;
250 г майонезу;
1 пучок кропу;
1 ст. л. рослинної олії;
сіль і перець — за смаком.

Приготування:

Поставте на тарілку кільце для сервіровки і покроково заповнюйте шарами. Перший шар — відварена картопля. Змастіть майонезом і викладіть подрібнені огірки.

Наступний шар — натерти на тертці відварене яйце. Знову змастіть майонезом. Потім викладіть терту моркву, після цього подрібнену курячу грудку і знову змастіть майонезом.

Останній шар — тертий плавлений сир. Його також слід змастити майонезом. Посипте салат подрібненим кропом і відправте в холодильник на кілька годин. Потім акуратно зніміть кільце.

Опеньки добре промийте, щоби прибрати різкий оцтовий смак. Викладіть їх на салат і подавайте до столу.

Готово!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: