Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Медова курка по-турецьки. Рецепт із палацу султана

Медова курка по-турецьки. Рецепт із палацу султана


Медова курка по-турецьки. Рецепт із палацу султана

Цей рецепт медової курки згадується у турецькій кулінарній книзі 16 століття

Поєднання різних смаків і текстур робить його унікальним. До медової курки у якості гарніру ідеально підійде рис.



Медова курка по-турецьки

Інгредієнти:
Стегно куряче - 6 шт.
Цибуля ріпчаста - 3 шт.
Курага - 10 шт.
Виноград (зелений) - 0,5 склянки.
Кориця - 1 паличка.
Мигдаль - 0,5 склянки.
Мед - 1 ст. л.
Вода - 0,5 скл.
Сіль - 1 ч. л.
Перець чорний (мелений) - 0,5 ч. л.
Олія - ​​2 ст. л.
Масло вершкове - 30 г.

Приготування:

Стегенця зачистити від зайвої шкіри та жиру, промити, просушити паперовим рушником.

На сковороді розігріти олію та обсмажити курку з усіх боків до апетитної рум'яної скоринки.

Додати досить крупно нарізану цибулю і обсмажити ще 2 хвилини.

Додати вершкове масло. Додати мед та карамелізувати цибулю. Влити воду. Посолити, поперчити.

Додати виноград, курагу, паличку кориці. Накрити сковороду кришкою і залишити блюдо тушкуватися на повільному вогні хвилин 20.

За п'ять хвилин до готовності додати мигдаль. Можна довести страву до готовності в духовці під грилем для ще більш рум'яної скоринки.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: