Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Як зробити ідеальну картоплю по-селянськи. Готуємо в духовці, мікрохвильовці та на сковороді

Як зробити ідеальну картоплю по-селянськи. Готуємо в духовці, мікрохвильовці та на сковороді


Як зробити ідеальну картоплю по-селянськи. Готуємо в духовці, мікрохвильовці та на сковороді

Картопля – це універсальний продукт, який завжди знайдеться у кожному будинку. Страви на основі картоплі завжди популярні та зазвичай досить прості у своєму приготуванні: смачні деруни, пюре, смажена чи запечена картопля.

Але от вічна класика – картопля по-селянськи – особливо хрустка ззовні і неймовірно соковита всередині.



Пропонуємо вам дізнатися, як приготувати картоплю по-селяньски в духовці, мікрохвильовці та на сковороді.


Картопля по-селянськи в духовці

Інгредієнти:
Картопля – 500 г.
Часник – 3-4 зубчики.
Соняшникова олія – 2-3 ст. л.
Чебрець – 2-3 гілочки.
Сіль та перець – за смаком.

Приготування:

Ретельно помити картоплю, але шкірку не знімати. Відварити до напівготовності. Розрізати кожну картоплину на 4 частини. Форму для запікання помазати олією та викласти картоплю в один шар.

Покласти до картоплі часник, посолити та поперчити. Викласти чебрець. Запікати при температурі 210 градусів протягом 15-20 хвилин.


Картопля по-селянськи в мікрохвильовці

Інгредієнти:
Картопля – 3-4 шт.
Сіль – 2 ст. л.
Борошно – 3 ст. л.
Вершкове масло – за смаком.
Часник – за смаком.
Кріп – за смаком.

Приготування:

Картоплю ретельно помити, але не чистити. Зробити у кожній картоплині по декілька проколів виделкою. У целофановому пакеті змішати сіль, перець, борошно. У суміші перемішати картоплю так, що вона побіліла.

Запікати картоплю у звичайному режимі в мікрохвильовці близько 30 хвилин. Подавати картоплю, притрусивши кріпом.


Картопля по-селянськи на сковорідці

Інгредієнти:
Картопля – 3 шт.
Олія – 50 мл.
Перець, сіль та паприка – за смаком.

Приготування:

Ретельно помити картоплю, але не чистити від шкірки. Порізати кожну картоплину на 4 шматки. Додати спеції. Викласти картопляні скибочки на добре розігріту пательню.

Готову картоплю обов’язково попередньо викласти на паперовий рушник, а після – перекласти на тарілку. Це потрібно для того, щоб зайве рослинне масло "покинуло" картоплю.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: