Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Два прості рецепти рагу. Яєчне та з куркою

Два прості рецепти рагу. Яєчне та з куркою


Два прості рецепти рагу. Яєчне та з куркою

Рагу – універсальна страва. Його можна приготувати з чого завгодно: м'яса, риби, овочів або грибів, додавши пікантний соус.

Пропонуємо вашій увазі прості рецепти страв, які принесуть вам та вашим близьким одне задоволення.



Яєчне рагу

Інгредієнти:
яйця – 4 шт.
зелена цибуля – 3 стебла
помідори – 2 шт.
рисовий оцет – 1 ст. л.
кукурудзяний крохмаль – 1,5 ч. л.
кунжутна олія – 2 ч. л.
рис відварений – 1-2 чашки
цукор – 1/2 ч. л.
сіль – 1 ч. л.

Приготування:

Відокремте зелену та білу частину нарізаної зеленої цибулі. Помідори поріжте кубиками. У збиті яйця влийте рисовий оцет, кунжутну олію і додайте 1/2 ч. л. солі. Візьміть велику сковороду, розігрійте в ній 1 ст. л. олії і смажте яєчну суміш до готовності. Перекладіть в тарілку.

У цій же сковороді підігрійте олію, що залишилася. Додайте білу частини цибулі і посоліть. Через одну хвилину додайте зелену частину цибулі, помідори, цукор і оцет. Тушкуйте протягом двох хвилин.

Кукурудзяний крохмаль змішайте з однією столовою ложкою води. Додайте в сковороду і тушкуйте, поки соус не загусне. Додайте яйця і залиште ще на одну хвилину, помішуючи. Подавайте з відвареним рисом.


Чахохбілі – грузинське рагу з курки

Інгредієнти:
курка – 1,2 кг
помідори – 5 шт.
ріпчаста цибуля – 4 шт.
часник – 4 зубчики
вершкове масло – 40 г
петрушка – за смаком
кінза – за смаком
сіль – за смаком
хмелі-сунелі – 1,2 ч. л.
мелений червоний перець – 1,2 ч. л.
шафран – 1, 5 ч. л.

Помийте і просушіть паперовим рушником курку, після чого поріжте на порції. Цибулю і помідори очистіть від шкірки і поріжте кубиками. Кінзу порубаєте, а решту зелень і часник поріжте дрібними шматочками.

Візьміть сковороду або сотейник з товстим дном і розігрійте в ньому вершкове масло. Потім додайте курку (шматочки курки бажано викладати нещільно один до одного). Додайте цибулю, періодично перевертаючи курку до появи рум'яної скоринки. Додайте помідори, гострий червоний перець, шафран, хмелі-сунелі і посоліть.

Залиште рагу тушкуватися на маленькому вогні 10-15 хвилин. Потім додайте зелень і часник. Ретельно перемішайте і дайте покипіти ще 5-8 хвилин.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: