Регистрация    Увійти
Авторизація
» » «Теріякі», «По-гавайські» або заливне. 3 перевірені рецепти приготування курячої грудки

«Теріякі», «По-гавайські» або заливне. 3 перевірені рецепти приготування курячої грудки


«Теріякі», «По-гавайські» або заливне. 3 перевірені рецепти приготування курячої грудки

Куряча грудка чудово підходить для приготування гарячих страв, салатів, супів, пирогів та закусок.

Вона ідеально поєднується з будь-якими видами овочів, грибами, рисом, сиром і навіть фруктами.



Курятина «Теріякі» за 15 хвилин

Інгредієнти:
300 г курячого філе,
40 мл меду,
50 мл соєвого соусу,
2 ст. л. яблучного оцту,
0,5 ч. л. порошку імбиру,
6 г часнику,
1 cт. л. крохмалю,
сіль, перець за смаком,
олія для обсмажування.

Приготування:

Вимийте куряче філе, обсушіть, зайва волога не потрібна. Куряче філе поріжте невеликими шматочками або довгими смужками.

Змішайте в глибокій посудині мед, соєвий соус, часник, оцет, мелений імбир, крохмаль і чорний перець мелений.

На двох столових ложках олії обсмажте на великому вогні шматочки курячого філе до золотистого кольору. В кінці смаження влийте суміш, постійно помішуючи, смажте. Подавайте курку з вареним рисом, овочами свіжими або вареними, посипавши кунжутом.


Курятина по-гавайськи
Інгредієнти:
300 г курячого філе,
1 ст. л. гірчиці середньої гостроти,
0,5 ст. л. солодкої гірчиці,
2 ст. л. меду,
2 ст. л. олії,
50 мл вершків,
0,5 банки кілець ананаса,
20 мл ананасового соку.

Приготування:

Натріть філе сіллю та перцем. Злегка обсмажте його на олії. Додайте мед та гірчицю і тушкуйте 2 хвилини. Полийте все вершками, перемішайте та доведіть до кипіння. Після цього налийте ананасовий сік і тушкуйте ще 5-7 хвилин. Подавайте курочку з рисом або локшиною.


Заливне із курячого філе

Інгредієнти:
куряча грудка,
сіль, перець,
лавровий лист,
морквина,
цибулина,
кілька зубців часнику,
пачка швидкорозчинного желатину,
яйця перепелині, овочі для декорування за смаком.

Приготування:

На одну курячу грудку (2 філе) знадобиться 1 літр води. Очищену моркву і цибулину опустіть у воду і варіть 10 хвилин, додайте сіль, лавровий лист, перець горошком, 2 зубчики. Доведіть воду до кипіння, опустіть куряче філе в окріп, зменшіть вогонь і варіть 5-7 хвилин. Вимкніть вогонь, а філе залиште в каструлі на 20 хвилин. Приготуйте овочі, які ви будете додавати в куряче заливне. Якщо ви будете використовувати консервований горошок або кукурудзу, викладіть їх у друшляк, щоб стекла вода.

Вийміть курячу грудку з бульйону, а бульйон процідіть через два шари марлі. Розчиніть желатин у бульйоні, відповідно до інструкції (швидкорозчинний желатин розчиняється за 10-15 хвилин з розрахунку 1 столова ложка на 400 мл рідини).

Куряче філе наріжте гострим ножем поперек волокон і викладіть на таріль. Між шматочків м’яса розкладіть овочі і залийте курячим бульйоном із розчиненим желатином.

Дрібно наріжте куряче філе. У формочки або іншу порційний посуд викладіть овочі різнокольоровими шарами, чергуючи з дрібно нарізаним курячим філе.
Кожен шар заливайте бульйоном із желатином і, щоб шари не перемішалися, дайте йому застигнути. На застигання кожного шару йде 10-15 хвилин у холодильнику.

Перед подачею на стіл форму занурте на кілька секунд у гарячу воду і переверніть на порційну тарілку. Подавайте холодним.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: