Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо з айвою курку, індичку або качку. Три оригінальні рецепти

Готуємо з айвою курку, індичку або качку. Три оригінальні рецепти


Готуємо з айвою курку, індичку або качку. Три оригінальні рецепти

Айва – найближчий родич яблук і груш. Але, на відміну від цих фруктів, тверді плоди айви в сирому вигляді їсти неможливо. У вареному або запеченому вигляді кисла й тверда айва стає м’якою й солодкою.

Айва – це не лише чудова випічка, цей цікавий фрукт прекрасно гармонує з м'ясом і, хоча, тут в неї роль другорядна, проте, все одно відчутна. М’ясо виходить запашним і соковитим, з фруктовим акцентом.



Курятина з айвою

Інгредієнти:
1-2 курячі філе,
2 ст. л. олії,
1 цибулина,
1-2 айви,
1/2 скл білого вина,
води або бульйону,
сіль і мелений перець за смаком.

Приготування:

Куряче м’ясо порізати невеликими шматочками, обсмажити в олії до легкої скоринки. Викласти в сотейник. У сковорідці, де обсмажувалася курка, підрум’янити нарізану цибулю і шматочки почищеної від шкірки айви. Додати їх у сотейник до курки. Посолити, поперчити, залити половиною склянки білого вина й бульйоном або водою, готувати на малому вогні до м’якості м’яса. Викласти на тарілку курку в соусі. Подавати із овочевим пюре і салатом зі свіжих овочів.


Ніжки індички з айвою

Інгредієнти:
1 кг ніжок індички,
300 г айви,
0,5 лимона,
1 помідор,
2 цибулини,
пучок зелені,
2 ст. л. олії,
1 ст. л. меду,
2 ст. л. цукру,
0,5 ч. л. кориці, сіль за смаком.

Приготування:

Ніжки індички помити і порізати на порції. Айву помити, почистити і порізати на скибочки, а потім зварити з лимонним соком у невеликій кількості води до м’якості 15-20 хв. Цибулю дрібно порізати. Зелень подрібнити.

Помідори пробланшувати, зняти шкірку і дрібно порізати або подрібнити блендером.

У глибокій сковорідці в олії обсмажити цибулю, потім додати зелень і трохи обсмажити. Додати індичатину, обсмажити з усіх боків до рум’яної скоринки, налити води, щоб вона покрила м’ясо. Кип’ятити на сильному вогні 5 хвилин, посолити, зменшити вогонь і тушкувати під покришкою 30 хвилин. Наприкінці додати помідор і тушкувати ще 3-5 хв.

Приготувати айвовий соус. У сковорідці розчинити трохи бульйону з індичатини з цукром, медом і корицею, довести до кипіння. У гарячий сироп викласти айву і, акуратно перевертаючи, просмажити з усіх боків 3-5 хвилин.
Готове індиче м’ясо подавати з айвовим соусом.


Качка, фарширована айвою

Інгредієнти:
1,5 кг качки,
500 г айви,
2 ч. л. меду,
чорний мелений перець і сіль за смаком.

Приготування:

Качку помити, почистити від залишків пір’я, обсушити паперовим рушником і в кількох місцях проколоти шкірку виделкою.

Змішати мед, перець, сіль і натерти сумішшю качку всередині і зовні.

Айву вимити, розрізати на скибочки і почистити від насіння і серцевини.

Викласти частину айви всередину качки і закріпити зубочисткою або зашити. Ніжки і крильця качки зв’язати, щоб вони не пригоріли.

Викласти фаршировану айвою качку у змащену маслом форму для випікання і запікати у розігрітій до 190 °С духовці приблизно годину.

Коли у формі з’явиться багато качиного жиру, викласти в нього решту айви і періодично поливати качку жиром. Готову качку з айвою подавати гарячою із картопляним або рисовим гарніром або з овочами.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: