Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо пляцок "Снікерс". Шоколадно-горіхова насолода

Готуємо пляцок "Снікерс". Шоколадно-горіхова насолода


Готуємо пляцок "Снікерс". Шоколадно-горіхова насолода

Пляцки - найбільш знані та найбільш популярні смаколики в Західній Україні. Практично кожна господиня вміє приготувати їх за власними рецептами, передаючи їх з покоління в покоління.

Пляцок "Снікерс" – класичне поєднання горіхів, заварного крему та шоколаду. Пляцок за цим рецептом виходить ніжним та дуже смачним, дуже схожим на смак до однойменного шоколадного батончика.



Пляцок "Снікерс"

Інгредієнти:
Для темного бісквіту:
Яйця – 7 штук.
Цукор – 1 склянка.
Борошно – 5 ст.л.
Какао – 2 ст.л.
Розпушувач – 1 ч.л.

Для горіхового тіста:
Білки – 5 штук.
Горіхи волоські мелені – 200 г.
Цукрова пудра – 3/4 склянки.
Борошно – 1 ст.л.
Крохмаль – 1 ст.л.
Розпушувач – 1 ч.л.

Для крему:
Жовтки – 5 штук.
Молоко – 500 мл.
Цукор – 150 г.
Ванільний цукор – 10 г.
Борошно – 3 ст.л.
Крохмаль – 1,5 ст.л.
Масло – 300 г.
Фундук – 50 г.
Шоколад молочний – 100 г.

Додатково:
Горіхи волоські.
Шоколад.

Приготування:

Для бісквіту.
Білки відділяємо від жовтків. Білки збиваємо до стійкої піни, по ложці додаємо цукор, щоразу добре збиваємо на найбільшій швидкості міксера. По одному додаємо жовтки, збиваємо на найменшій швидкості міксера.

Борошно змішуємо з какао та розпушувачем, просіюємо до яєчної маси, акуратно вимішуємо лопаткою.

Дно форми (25х35) застелюємо пергаментом, виливаємо тісто, вирівнюємо. Випікаємо корж 35-40 хвилин при 180 градусах. Охолоджуємо, розрізуємо на 2 тонких коржі.

Горіховий корж.
Білки збиваємо до стійкої піни, по ложці додаємо цукор, щоразу добре збиваємо на найбільшій швидкості міксера.

Горіхи вимішуємо з борошном та розпушувачем, висипаємо до збитих білків, обережно вимішуємо, викладаємо тісто у форму, застелену пергаментом.
Випікаємо у розігрітій до 170 градусів духовці 25-30 хвилин. Залишаємо охолоджуватися.

Крем.
До 1/2 склянки молока додаємо жовтки, цукор, борошно, крохмаль, вимішуємо, щоби не було грудочок.

Решту молока ставимо на вогонь додаємо ванільний цукор, доводимо до кипіння.

У кипляче молоко вливаємо раніше приготовану пудингову суміш, постійно помішуючи варимо крем до запустіння.

Перекладаємо крем в керамічний посуд, накриваємо харчовою плівкою так, щоб вона торкалася усієї поверхні крему, залишаємо до охолодження.

М’яке масло збиваємо до пухкої кремової маси, поступово порціями додаємо зварений крем, збиваємо до однорідності.

Відкладаємо 4 ст.л. крему для верху пляцка. Решту крему ділимо на 2 рівні частини.

Розтоплюємо шоколад на водяній бані, фундук дрібно січемо. До однієї з частин крему додаємо охолоджений, але ще рідкий шоколад, добре збиваємо. Додаємо посічений фундук, добре вимішуємо.

Збираємо пляцок.
На дно форми викладаємо нижній бісквіт, змащуємо світлим кремом, накриваємо горіховим коржем, змащуємо кремом з горіхами, накриваємо верхнім коржем. Зверху змащуємо відкладеним світлим кремом, посипаємо шоколадною стружкою та посіченими гріхами.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: