Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Турецька кухня. Смачний та поживний сочевичний суп

Турецька кухня. Смачний та поживний сочевичний суп


Турецька кухня. Смачний та поживний сочевичний суп

Сочевичний суп – популярна та смачна страва. Його люблять готувати багато господинь, адже це повноцінне здорове харчування.

Сочевиця – простий і доступний продукт, а найголовніше, вона дуже корисна завдяки білку та високому вмісту мікроелементів та вітамінів. Вона буває різних кольорів, але як показує практика, найпоширеніша - червона, тому що вона найшвидше готується.



Сочевицю варто солити і приправляти в кінці приготування, інакше вона довго варитиметься.

Готують суп на овочевому, м'ясному бульйоні чи воді. З додаванням різних овочів, пряних спецій та сухих трав, наприклад, м'яти, що зовсім не характерно для наших перших страв. Особливістю так само є те, що цю страву подають із часточкою лимона або додають сік у процесі приготування. В результаті виходить смачна, ніжна, і ситна страва. Деякі роблять його гострим, додаючи перець чилі, інші навпаки ніжним, додаючи вершки.

Легкий сочевичний суп по-турецьки

Інгредієнти:
1 скл зеленої сочевиці,
1 цибулина,
1 морквина,
1 стебло селери,
1 зубчик часнику,
по 0,5 ч. л. куркуми й чорного перцю,
оливкова олія,
2 ст. л. соку лимона,
1,5 л курячого бульйону.

Приготування:

Сочевицю промийте, залийте водою і дайте їй постояти близько години. У каструлі з товстими стінками розігрійте дві столові ложки оливкової олії й опустіть у неї порізаний пластинками часник. Тримайте каструлю на повільному вогні, постійно помішуючи її вміст. Щойно часник підрум’яниться і дасть аромат, обережно вийміть його з олії шумівкою. Покладіть у каструлю нарізані кубиками цибулю й селеру та натерту на грубій тертці моркву.

Постійно помішуючи, обсмажуйте овочі на повільному вогні хвилин 5-7. Вони мають зарум’янитися, але не потемніти.

Коли овочі будуть готові, злийте воду з сочевиці й викладіть її в каструлю. Додайте спеції, перемішайте та залийте киплячим курячим бульйоном.
Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму й готуйте суп під кришкою 20 хвилин.

Наприкінці варіння посоліть страву за смаком. А вже в тарілці заправте суп свіжою зеленню та соком лимона.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: