Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо м'ясні зрази із соковитою начинкою

Готуємо м'ясні зрази із соковитою начинкою


Готуємо м'ясні зрази із соковитою начинкою

Зрази - це смачно і ніжно, ситно і не надто калорійно (близько 200 ккал на кожні сто грам). Це м'ясна котлетка що так і тане в роті.

Прекрасний вибір для обіду і вечері, який також можна взяти і на роботу.



Готують зрази з відбитого м'яса переважно нежирних сортів (найчастіше з яловичини, але можна і з курятини або індички). Всередину додають як відварені яйця, так і овочі, обсмажені гриби або відварені крупи. Тому зрази – це в якомусь сенсі ще й сам собі гарнір.

Ми звикли, що фарш неодмінно потрібно посолити – в пропорції 20 грам солі (це приблизно дві чайні ложки) на кожне кіло м'ясного фаршу. Але тут є нюанс. Досвідчені господині давно користуються маленькою хитрістю, яка забезпечує ніжність і легкість їхніх котлеток.

Якщо посолити безпосередньо фарш, то котлети вийдуть сухуватими. Сіль "склеює" м'ясний білок, через що м'ясний сік витікає, а самі волокна стають жорсткими. У результаті маємо сухуваті котлетки з жорсткуватими грудочками всередині.

Досвідчені господині солять не фарш - а вже сформовані котлети, причому безпосередньо перед відправленням на розпечену сковороду. Посолив – відправив на сковорідку – за пару хвилин перевернув. У цьому випадку сіль допоможе сформуватися красивій золотистій скоринці, а "нутрощі" котлети залишаться соковитими і ніжними.

Уточнимо, що в фарш додається не тільки борошно – може додаватися і батон замість борошна, і манка. А причина додавання подібного інгредієнта практично та ж сама, що і вище (в розділі з сіллю) – зробити страву соковитішою (завдяки борошну сік залишається всередині котлети) і, відповідно, ніжнішою.

Головне тут - витримати правильні пропорції: пару столових ложок – на півкіло фаршу.

Якщо все ж переборщили з борошном – можна додати пару столових ложок молока і столову ложку топленого масла.

М'ясні зрази з яйцем

Інгредієнти:
фарш із курятини - 800 г;
борошно цільнозернове - 60 г;
3 яйця;
будь-який твердий сир - 70 г;
масло вершкове - 20 г;
сметана (вистачить 15% жирності) - 1 ст. л;
сіль (якщо вирішили солити сам фарш, то по чайній ложці на кожні півкіло м'яса), спеції за смаком.

Приготування::

Зробити фарш із курячого м'яса, спецій, борошна і одного з яєць.

Два яйця, що лишилися, потрібно відварити і натерти на тертці – вони підуть на начинку.

Для начинки гарненько перемішати яйця з тертим сиром, сметаною і підталим вершковим маслом.

Формуємо котлетки, додаючи всередину кожної по одній чайній ложці начинки.

Обсмажити котлети на сухій сковороді пару хвилин – до рум'яної скоринки. Потім відправляємо зрази на деко і накриваємо фольгою.

Випікати в духовці за температури 180 °С близько 25-30 хвилин.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: