Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Смачна випічка. Готуємо перекладний завиванець з двома начинками

Смачна випічка. Готуємо перекладний завиванець з двома начинками


Смачна випічка. Готуємо перекладний завиванець з двома начинками

Пропонуємо вашій увазі перевірений рецепт завиванця з маковою та горіховою начинками.

Такі завиванці зазвичай господині печуть перед Різдвом та Великоднем, але й у звичайний день вони добре смакують з молоком, чаєм та кавою.



Завиванець перекладний

Інгредієнти:
Для тіста:
500 г борошна,
1 склянка молока,
50 г дріжджів,
100 г вершкового масла або маргарину,
2 жовтки,
150 г цукру,
1/2 ч. ложки солі,
ванілін.

Начинка горіхова:
200 г мелених горіхів,
100 г цукру,
2-З ст. ложки молока або кави з молоком,
ванілін.

Начинка макова:
100 г маку,
50 г цукру,
1 білок,
200 г варення або джем.

Приготування:

Розвести дріжджі у теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру і дати їм побродити. Тоді вилити у посуд з борошном, додати розтоплений жир, розтерті з цукром жовтки, сіль, ванілін і замісити па сметані пухке тісто. Накрити і покласти його в тепле місце, щоб підійшло.

З тіста розкачати круглий корж і смугами накладати на нього начинку – спочатку горіхову, потім макову, варення і так до половини коржа. Тоді тісто скрутити в рулет, покласти на лист, застелений промащеним папером, і покласти, щоб підійшло.

Змастити його яйцем і пекти в гарячій духовці (210-220 °С) протягом години.

Спечений завиванець, ще гарячим, посипати цукровою пудрою з ваніліном.

Начинку приготувати так: горіхову – мелені горіхи і цукор розвести молоком або кавою до густоти сметани, додати ванілін; макову – мак запарити, розтерти, додати цукор, білок і вимішати; варення покласти на друшляк, щоб відділився сироп.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: