Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Як смачно приготувати минтай. Чому цю рибу слід додати до свого раціону

Як смачно приготувати минтай. Чому цю рибу слід додати до свого раціону


Як смачно приготувати минтай. Чому цю рибу слід додати до свого раціону

Минтай – один з найбільш недооцінених продуктів на нашому столі. Ця риба багата на йод, калій, фтор, кобальт, вітамін А, РР, групи В і протеїном, що служить будівельним матеріалом для наших клітин.

Риба неймовірно корисна для зору, мозку, нервової та травної систем. Вона зміцнює волосся, нігті та кістки, а також покращує стан шкіри і нормалізує рівень цукру в крові. Оскільки в рибі минтай відсутні вуглеводи, вона вважається повністю дієтичною.



Минтай у сметанно-часниковому соусів

Інгредієнти:
400 г риби минтай;
50 г оливкового майонезу;
100 г сметани 15%;
5 г часнику;
1 пучок кропу;
1 ст. л. оливкової олії;
сіль і перець – за смаком;
приправа для риби – за смаком;
лимонний сік.

Приготування:

Обріжте минтай на філе. Поділіть на порційні шматки. Кожен з них обваляйте в приправі для риби, посоліть і поперчіть.

Обсмажте рибу на оливковій олії до напівготовності з обох сторін.

В окремій мисці змішайте майонез, сметану, трохи солі, подрібнений кріп і часник. Отриманою сумішшю залийте рибу на сковороді. Накрийте кришкою і протушкуйте на слабкому вогні близько 10 хвилин.

Готову страву збризніть лимонним соком і подавайте з легким салатом.


Минтай, тушкований з морквою і цибулею

Інгредієнти:
1 кг свіжомороженої риби минтай;
3 ріпчастої цибулі;
2 моркви;
3 ст. л. рослинної олії;
3 ст. л. томатної пасти;
100 мл води;
чорний мелений перець, сіль, паприка – за смаком.

Приготування:

Наріжте цибулю півкільцями, а моркву – соломкою.

Візьміть товстостінну каструлю і розігрійте рослинну олію протягом 1 хвилини. Додайте моркву, цибулю і обсмажуйте їх протягом 3 хвилин. Потім додайте томатну пасту, сіль, перець і паприку. Ретельно перемішайте.

Підготуйте рибу до готування і поділіть на порційні шматки. Посоліть їх і перекладіть до овочів. Акуратно перемішайте, додайте воду і тушкуйте на слабкому вогні протягом 30 хвилин.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: