Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Смачні та корисні. Рецепти пирогів та смузі з мандаринів

Смачні та корисні. Рецепти пирогів та смузі з мандаринів


Смачні та корисні. Рецепти пирогів та смузі з мандаринів

Мандарини — смачний фрукт, в якому міститься багато вітамінів та інших корисних речовин. Мандарини вважаються справжнім новорічним фруктом — смак і аромат мандаринів асоціюється з новорічною ялинкою, подарунками та святковим застіллям.

Погодьтеся, що складно уявити Новий Рік без мандаринів.



Чим корисні мандарини

У мандаринах, як і в інших цитрусових, міститься багато вітамінів: вітамін С, вітаміни групи В, вітамін D, вітамін К, а також калій, пектин, фолієва кислота, магній, фосфор та кальцій.

Мандарини корисні для фігури — калорій в них зовсім небагато. Вони покращують роботу кишечника і нормалізують обмін речовин. Крім того, в мандаринах міститься нобілетін, який запобігає накопиченню жиру в печінці.

Регулярне споживання мандаринів (2–3 мандарини в день) допомагає знизити рівень холестерину, поліпшити стан серця і судин (завдяки вмісту калію), зміцнити зуби й кістки (завдяки вмісту кальцію та фосфору).

До речі, як виростити кімнатний мандарин, та як за ним доглядати можна дізнатися тут.

Які бувають мандарини

Мандарини, які ви бачите на полицях супермаркетів, в основному поставляються з Туреччини (кислуваті на смак, часто з кісточками), Іспанії (солодкі, великі, з кісточками і без) або Марокко (солодкі, без кісточок, темно-помаранчеві). Також, бувають абхазькі мандарини (кисло-солодкі, в основному без кісточок) та ізраїльські (солодкі, без кісточок).

Клементини — це гібрид мандарина з гірким севільським апельсином. Постачають клементини з Іспанії, Італії, Марокко та Алжиру.

За зовнішнім виглядом клементини відрізняються від мандаринів. Як правило, клементини трішки солодші, ніж мандарини, та більш яскравого кольору. У мандаринів, в порівнянні з клементинами, м'якіша шкірка — вона легше відстає від плоду.

Швидкий пиріг з мандаринами

Інгредієнти:
5 мандаринів або клементинів;
0,5 склянки борошна;
0,5 склянки цукру (можна більше, якщо хочете солодше);
3 яйця;
150 грамів молока;
150 грамів сметани жирністю 21%;
2 столові ложки м'якого вершкового масла;
1 чайна ложка пекарського порошку.

Приготування:

Для цього пирога, мандарини або клементини можна викласти двома способами: часточками або кружечками. Форму для запікання змастіть маслом, посипте борошном та викладіть на дно форми мандарини (часточки або кружечки — як більше подобається).

У великій тарілці збийте яйця з цукром, сіллю, пекарським порошком, молоком та сметаною. Додайте м'яке вершкове масло і борошно, добре перемішайте — у вас повинно вийти однорідне тісто. Вилийте тісто на мандарини і поставте форму в духовку. Такий пиріг потрібно запікати приблизно 40 хвилин або до готовності. Перед тим як подавати на стіл, можна посипати цукровою пудрою.

Мигдально-мандариновий пиріг

Інгредієнти:
3-4 великих мандарини без кісточок;
3 курячих яйця;
1 склянка цукру;
3 склянки мигдальної муки;
1 чайна ложка пекарського порошку;
Вершкове масло (щоб змастити форму для запікання).

Приготування:

Мандарини промийте, складіть у каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння та потримайте на вогні 15 хвилин. Злийте окріп, залийте холодною водою, доведіть до кипіння й потримайте на вогні ще 15 хвилин. З мандаринів зробіть пюре — це можна зробити блендером, але переконайтеся, що в фруктах немає кісточок.

Духовку розігрійте до 170 градусів, форму для пирога змастіть маслом. У великій мисці збийте яйця з цукром, додайте мигдальне борошно, мандаринове пюре і пекарський порошок. Добре перемішайте інгредієнти. Вилийте тісто у форму для запікання і поставте в духовку на 50–60 хвилин. Готовий пиріг трохи охолодіть, посипте цукровою пудрою і можна подавати на стіл.

Апельсиново-мандариновий смузі з йогуртом

Інгредієнти:
1 склянка апельсинового соку;
3 апельсини;
4 мандарини або клементини;
200 грамів йогурту без добавок;
1 столова ложка меду — за бажанням;
0,5 склянки молока — за бажанням.

Приготування:

Апельсини та мандарини очистіть від шкірки та видаліть кісточки. Складіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: