Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Святкові страви. Готуємо вишневий пляцок

Святкові страви. Готуємо вишневий пляцок


Святкові страви. Готуємо вишневий пляцок

Свята – чудова нагода здивувати гостей цікавою випічкою.

Пропонуємо вашій увазі рецепт пляцка, який стане гармонійним доповненням до святкового меню.



Інгредієнти:
Для тіста:
1,5 скл цукру,
3 ст. л. какао,
3/4 скл олії,
1/2 скл води,
5 яєць,
1,5 скл борошна,
1 ч. л. розпушувача,
1 ч. л. соди.

Для вишневого крему:
500 мл вершків (від 30%),
800 мл вишні (свіжої чи замороженої),
2 ст. л. лимонного соку,
5 ст. л. цукру,
100 мл води,
24 г (6 ч.л.) желатину,

Для ганашу:
125 мл вершків,
125 г шоколаду чорного.

Додатково:
вишеньки для прикраси,
1/2 скл слабенького чаю для просочення коржів.

Приготування:

Коржі. Склянку цукру, какао, олію та воду змішати у маленькій каструльці. Довести до кипіння, мішати, поки не розчиниться цукор. Зняти з вогню, повністю охолодити.

Білки відділити від жовтків. Збивати білки до піни, по ложці додавати цукор, добре збивати після кожної порції цукру. По одному додати жовтки, збити на найменшій швидкості міксера. Додати охолоджену суміш, акуратно вимішати лопаткою.

Змішати всі сухі інгредієнти і просіяти до рідкої суміші, обережно вимішати лопаткою.

Дно форми (25х35) застелити пергаментом, боки не змащувати, вилити тісто, розрівняти.Випікати за температури 180 градусів 40-50 хвилин, до «сухого сірника». Охолоджувати в привідкритій духовці.

Вийняти корж із духовки, гострим ножем розрізати на 2 коржі.

Вишневий крем. Вишні висипати в каструлю, засипати цукром, додати лимонний сік, варити до м’якості. Збити блендером на пюре.

Розвести у воді желатин, влити до гарячого пюре, добре вимішати. Охолодити вишневе пюре до легкого загустіння.

Добре охолоджені вершки збити до густого крему, в три заходи додати до вершків вишневе пюре. Збити до однорідності.

Залишити до легкого загустіння.

Нижній корж змочити половиною чаю для просочення, викласти половину вишневого крему, вирівняти, накрити другим коржем, змочити рештою чаю, викласти решту крему, вирівняти, покласти в холодильник до повного загустіння крему.

Ганаш. Вершки нагріти майже до кипіння, зняти з вогню, додати подрібнений шоколад, залишити на 2 хвилини. Розмішати до однорідного стану, залишити до легкого загустіння. Вилити зверху на вишневий крем, розмастити. Прикрашати пляцок вишнею.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: