Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Запікаємо м'ясо в духовці. 4 рецепти ідеального маринаду

Запікаємо м'ясо в духовці. 4 рецепти ідеального маринаду


Запікаємо м'ясо в духовці. 4 рецепти ідеального маринаду

У процесі приготування м'яса велику роль відіграє маринад. Саме він додає страві незабутнього аромату і соковитості, оскільки в духовці свинина або яловичина її втрачають.

Пропонуємо вашій увазі добірку рецептів приготування різних маринадів для м’яса.



Свинина у маринаді на кефірі

Інгредієнти:
800 г свинини;
1 ріпчаста цибуля;
1 зуб. часнику;
1 ст. кефіру;
1 лавровий лист;
сіль і перець – за смаком
спеції – за бажанням.

Приготування:

М'ясо промийте, посоліть, поперчіть та додайте спеції - за смаком. Відставте на кілька хвилин. Тим часом наріжте на великі кільця цибулю. Подрібніть часник. Додайте до м'яса кефір, потім цибулю, часник і лавровий лист. Залиште м'ясо в холодильнику на 1-2 години. Після чого відправте в духовку на 50 хвилин при 180-200 градусах.



Свинина у маринаді з базиліком

Інгредієнти:
600 г свинини;
1 пучок базиліка;
1/2 пучка петрушки;
1 ріпчаста цибуля;
1 зуб. часнику;
3 ст. л. рослинної олії;
1 ч. л. солі;
1/2 ч. л. цукру;
чорний мелений перець – за смаком.

Приготування:

За допомогою блендера подрібніть петрушку, цибулю, часник і базилік. Додайте рослинну олію, цукор, сіль і перець. Ретельно збийте.

М'ясо наріжте середніми шматочками і замаринуйте. Відправте в холодильник мінімум на 3 години, накривши харчовою плівкою.

Запікайте м'ясо в духовці 1 годину при температурі 190 градусів.


Яловичина у маринад з гірчицею і медом

Інгредієнти:
500 г яловичини
2 ст. л. оливкової олії;
5 ст. л. соєвого соусу;
1 ст. л. меду;
2 ст. л. рисового оцту;
4 зуб. часнику;
1 ч. л. гірчиці.

Приготування:

Змішайте масло, мед і соєвий соус. Додайте рисовий оцет, гірчицю і подрібнений часник. Наріжте яловичину на невеликі шматки і замаринуйте на 40 хвилин. Потім злегка обсмажте на сковороді і перемістіть в форму для запікання. Полийте маринадом, що залишився і відправте в духовку на півгодини при 180 градусах.


Баранина у маринаді з імбиром і йогуртом

Інгредієнти:
1,5 кг баранини;
1 лимон
2 см кореня імбиру;
250 мл натурального йогурту;
1 ч. л. коріандру;
2 зуб. часнику;
2 ч. л. солі;
1 ч. л. паприки;
1/2 ч. л. чорного меленого перцю.

Приготування:

Змішайте лимонний сік, тертий імбир, лимонну цедру і йогурт. Додайте подрібнений часник, коріандр, паприку, сіль і перець. Маринують баранину близько 3-12 годин. Перекладіть м'ясо в пакет для запікання і зробіть кілька проколів. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на дві години.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: