Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Що приготувати на Старий Новий рік. Фарширована корейка та млинчики з грибами

Що приготувати на Старий Новий рік. Фарширована корейка та млинчики з грибами


Що приготувати на Старий Новий рік. Фарширована корейка та млинчики з грибами

З 13 на 14 січня українці святкують Щедрий вечір або Старий Новий рік, який збігається з українським народним святом Маланки.

Пропонуємо вашій увазі рецепти страв, які підійдуть і до святкового столу, і можна просто приготувати на вихідні.



Корейка, фарширована сиром з горіхами

Інгредієнти:
свиняча корейка - 250 г,
смажені печериці - 50 г,
смажена цибуля - 10 г,
сир твердий - 40 г,
майонез - 15 г,
волоські горіхи - 10 г,
часник - 2 г,
кріп - 2 г,
вершки - 60 мл,
коньяк - 15 мл,
сіль - за смаком,
соняшникова олія - 30 мл,
перець - за смаком.

Приготування:

Свинячу корейку зачистити від зайвого жиру, зробити надріз у вигляді кишеньки, зафарширувати.

Для фаршу: сир твердий потерти на дрібній тертці, додати дроблений волоський горіх, часник, майонез, дрібно нарубану зелень кропу.

З'єднати надріз зубочисткою, обсмажити корейку на соняшниковій олії, довести до готовності в духовці.

На тарілку викласти готову свинячу корейку, прикрасити болгарським перцем, зеленню кропу, цибулею-пореєм. Полити соусом.

До цієї страви можна подати грибний соус: вершки довести до кипіння, додати коньяк, смажені печериці з цибулею, довести соус до загустіння.


Млинчики з грибами

Інгредієнти:
печериці - 300-400 г,
цибуля ріпчаста - 2 шт.,
рослинна олія - 6 ст. л.,
борошно - 140 г,
молоко - 250 мл,
яйця - 4 шт.,
вода - 80 мл,
сіль - 1/4 ч. л.,
цукор - 1 ст. л.

Приготування:

Цибулю почистити і нарізати. Розігріти сковороду й обсмажити цибулю до золотавого кольору. Гриби промити, нарізати пластинками, покласти до цибулі і тушкувати на середньому вогні до готовності, приправити сіллю й перцем за смаком. Зняти з вогню.

Борошно просіяти в миску. Поступово додаючи рідину розмішати до однорідної маси. Додати сіль, цукор і яйця, добре розмішати. Влити олію і знову перемішати. Тісто має вийти як рідка сметана та без грудочок. Якщо все-таки грудки залишилися, то тісто потрібно процідити.

Розігріти сковороду, змазати рослинною олією і випекти млинчики. Обсмажені млинчики викладати стопкою.

На млинчик з обсмаженого боку викласти начинку і загорнути. Перед подачею до столу, млинчики злегка обсмажити на вершковому маслі. Подавати зі сметаною.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: