Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Єврейська кухня. Готуємо суфганійот – традиційні пончики з джемом

Єврейська кухня. Готуємо суфганійот – традиційні пончики з джемом


Єврейська кухня. Готуємо суфганійот – традиційні пончики з джемом

Суфганійот – традиційні єврейські пончики з джемом, які готуються на Хануку. Але готувати їх можна в будь-який день, навіщо так довго чекати свято?

Найпопулярніша начинка – фруктовий джем. Але є й інші варіанти: шоколад, варене згущене молоко й вершковий крем.



Інгредієнти:
1 ст. л – сухі дріжджі;
4 ст. л – цукор;
3/4 склянки – тепле молоко;
2 1/2 склянки – борошно;
дрібка солі;
1 ч. л – кориця;
2 яйця;
2 ст. л – топлене вершкове масло;
полуничне варення;

Приготування:

Змішати дріжджі, 2 столові ложки цукру і молоко. Поставити в тепле місце на 10-15 хв.

Відокремити жовтки від білків. Просіяти борошно і змішати його з цукром, що залишився, сіллю, корицею, жовтками і дріжджовою сумішшю.

Місити тісто доти, щоб з нього можна було зліпити кулю. Вершкове масло розтопити і додати в тісто.

Помісити ще небагато, щоб масло повністю розчинилося в тесті. Накрити рушником і поставити на ніч у холодильник.

Розкачати тісто завтовшки 1/2 см. За допомогою склянки (5 см діаметром) вирізати з тіста 24 кружечки. Покласти по 1/2 чайної ложки варення в центр 12-ти кружечків. Сформувати пончики.

Зліпити по краях. Змастити білком яйця. Поставити в тепле місце на 30 хвилин.

Розігріти в каструлі або фритюрі олію. Покласти пончики на 5 хвилин. Почекати доки вони підрум'яняться з двох боків.

Готові пончики покласти на паперові серветки. Посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: