Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Італійська кухня. Готуємо закриту піцу кальцоне карбонара

Італійська кухня. Готуємо закриту піцу кальцоне карбонара


Італійська кухня. Готуємо закриту піцу кальцоне карбонара

Деякі господині бояться готувати піцу через дріжджове тісто, але, по-перше, це зовсім не складно, а по-друге, завжди можна придбати заготовки для піци!

Ви лише наповните їх улюбленою начинкою, запечете – і смачний обід для сім’ї готовий!



До речі, 10 варіантів начинки для піци кальцоне можна подивитися тут.

Кальцоне карбонара

Інгредієнти:
Для тіста:
200 г борошна,
100-150 мл води теплої,
1 ч.л. сухих дріжджів,
1/4 ч. л. солі,
1-2 ст. л оливкової олії.

Для начинки:
60 г соусу сметанного,
60 г сиру «Моцарела»,
50 г шинки,
50 г цибулі,
1 жовток,
5 г петрушки,
Орегано, базилік, сіль, чорний перець – за смаком.

Приготування:

Нарізати шинку і цибулю соломкою. Добре розігріти сковорідку, налити олію, висипати туди шинку і цибулю. Перемішати, додати трохи солі і чорного перцю.

Смажити недовго – до 3 хвилин – на великому вогні.

Потім змішати шинку і цибулю з сиром «Моцарела», вкинути туди жовток. Ретельно все перемішати.

Із тіста зробити млинчик, розімнути і розкачати. Важливо – розкачувати тісто не до кінця! Викласти тісто у форму (яку попередньо змастити олією). З одного боку зробити бортик, а іншу половинку просто трохи підтягнути (не до кінця).

Щоби правильно викласти начинку, потрібно умовно поділити тісто навпіл. Тією стороною, яку підтягували, будемо закривати кальцоне. Відповідно, на ту сторону, де ми робили бортик, ми будемо викладати інгредієнти.

Змастити цю сторону сметанним соусом (сметана – 30 г, майонез – 30 г, орегано, сіль, перець – за смаком). І зверху вже викласти підсмажену начинку. І трохи сиру «Моцарела».

На іншій стороні тіста зробити вертикальні надрізи. І закрити цією стороною кальцоне. Защипнути бортики. І випікати близько 15 хвилин за температури 200-210 градусів.

Потім дістати і викласти страву на дощечку або тарілку. Змастити олією, щоб вийшла хрумка скоринка. Посипати свіжою петрушкою або базиліком.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: