Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Картопляна запіканка з куркою і грибами. Простий рецепт

Картопляна запіканка з куркою і грибами. Простий рецепт


Картопляна запіканка з куркою і грибами. Простий рецепт

Вершкова консистенція грибів та картопляний гарнір - найбільш вдале поєднання, щоб завершити цьогорічний щедрий сезон грибів.

До речі, рецепт приготування ніжної і пухкої сирної запіканки для сніданку або вечері, можна подивитися тут.



Картопляна запіканка з куркою і грибами

Інгредієнти:

Очищені гриби - 300 г.
Курячий бульйон - 500 мл.
Курячі грудки - 2 шт.
Картопля - 500 г.
Оливкова олія - 2 ч. ложки.
Вершкове масло - 20 г.
Цибуля - 2 шт.
Борошно - 1 ст. ложка.
Лавровий лист, сіль та перець.

Приготування:

Скип'ятіть курячий бульйон, додайте туди очищені та нарізані гриби, лавровий лист і варіть до готовності.

Тим часом очистіть картоплю. Налийте підсоленої води у велику каструлю, щоб вона вкрила картоплю та варіть, доки та не стане дещо м'якою, але ще не буде до кінця готовою. Залиште картоплю охолоджуватись, а тоді наріжте її кружальцями.

Обсмажте у великій сковороді на оливковій олії нарізану цибулю. Тоді додайте нарізану курячу грудку, обсмажуйте її кілька хвилин. Потім додайте борошна, тушкуйте п'ять хвилин, приправте перцем та сіллю.

Влийте гриби та бульйон в сковороду з куркою, як слід перемішайте. Суміш викладіть у форму для випікання розміром 18 на 24 см.

Зверху викладіть скибочки картоплі, змастіть їх вершковим маслом.

Випікайте у духовці страву 35-40 хвилин (за температури 200 °С), доки картопля не стане хрусткою і золотистою, а начинка не закипить.

Можна подавати на стіл.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: