Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Як приготувати пісний борщ

Як приготувати пісний борщ


Як приготувати пісний борщ

Традиційно червоний борщ варять на м'ясному бульйоні, але для людей, що дотримуються посту або не їдять м'яса, такий варіант не підходить. Тому під час посту варять пісний борщ на овочевому бульйоні.

Цей борщ – досить ситна перша страва, яка має насичений запах і смак.



На відміну від червоного борщу на м'ясному бульйоні пісний борщ можна приготувати набагато швидше. Сметанну заправку для борщу можуть їсти ті, хто не дотримується посту.

До речі, оригінальний рецепт приготування пісного польського червоного борщу можна подивитися тут.

Пісний борщ

Інгредієнти:
Консервована квасоля - 300 г.
Відварений буряк - 2 шт.
Картопля - 3 шт.
Морква - 2 шт.
Цибуля - 2 шт.
Часник - 3 зубчики.
Кріп - 1 пучок.
Томатна паста - 3 ст. л.
Цукор - 1 ч. л.
Вода - 2,5 л.
Сметана - 3 ст. л.
Сіль, чорний перець - за смаком.
Лавровий лист - 3 шт.

Приготування:

У невелику каструльку наливаємо воду і додаємо 1/2 ч. л. солі. У воду кладемо одну цілу морквину, цілу цибулину, лавровий лист, перець горошком і пучок петрушки. За бажання можна додати корінь селери та/або корінь петрушки.

Каструльку з овочами ставимо на вогонь, накриваємо кришкою і варимо 20-25 хвилин після закипання (до готовності моркви).

Тим часом із половинки лимона вичавлюємо сік, проціджуємо в разі потреби.

Відварений буряк потрібно натерти на великій тертці. До натертого буряка додаємо лимонний сік, перемішуємо і ненадовго відставляємо вбік.

Цибулю нарізуємо півкільцями, потім розрізаємо вздовж навпіл.

Моркву нарізуємо невеликими брусочками, але дуже тонкими. Таким чином вона приготується швидше.

Картоплю треба нарізати маленькими кубиками.

З готового бульйону виймаємо всі овочі і відставляємо убік. Бульйон має охолонути.

Далі нагріваємо сковорідку з рослинною олією, висипаємо нарізані цибулю і моркву разом на сковороду. Додаємо сіль і перець за смаком. Обсмажувати треба до готовності моркви.

В остиглий бульйон додаємо трохи солі і висипаємо нарізану картоплю. Ставимо на вогонь.

Для заправки змішуємо дві ложки сметани, одну ложку натертого буряка з лимонним соком, сіль і перець за смаком, вичавлений часник і дрібно нарізаний кріп.

До готових овочів треба додати томатну пасту, цукор і натертий буряк. Все добре перемішати і залишити умлівати на невеликому вогні 5 хвилин.

До готової картоплі додаємо квасолю.

Після того, як приготується буряк, засмажку пересипаємо в бульйон і перемішуємо. Збільшуємо вогонь і чекаємо на закипання. Перевіряємо борщ на сіль, у разі необхідності підсолюємо.

Відразу після закипання борщ відставляємо. Даємо настоятися хвилин 15 перед подачею. Подаємо разом із заправкою і рубаною зеленню.

Смачного!

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: