Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Рецепти смачних та поживних пісних сніданків

Рецепти смачних та поживних пісних сніданків


Для людей, що дотримують піст, сніданок може стати справжньою проблемою. Адже він повинен бути збалансованим, ситним, смачним і при цьому пісним, тобто не повинен містити м'яса, риби, сиру, яєць і молочних продуктів. Завдання непросте, але здійсненне.

Пропонуємо вам рецепти сніданків, які хоч і пісні, але дуже ситні та смачні. І не забудьте про оригінальну подачу страви.

1. Пшоняна каша з гарбузом

Рецепти смачних та поживних пісних сніданків

Інгредієнти:
2 склянки води,
1 склянка пшона,
150 грамів гарбуза,
сіль за смаком.

Приготування:
Гарбуз почистити, помити і порізати шматочками. Пшоняну крупу пропити. Воду довести до кипіння, покласти в каструлю з водою гарбуз і пшоно, трішки підсолити і варити на середньому вогні 20-25 хвилин. Подавати кашу з медом.



2. Вівсяна каша з яблуками в духовці

Рецепти смачних та поживних пісних сніданків

Інгредієнти:
160 мілілітрів яблучного соку,
1,5 склянки вівсянки,
1 велике яблуко,
2 столові ложки меду,
1 столова ложка цукру,
1 чайна ложка кориці,
мускатний горіх і сіль за смаком.

Приготування:
У великій мисці перемішати вівсянку з яблучним соком, медом, цукром, корицею, мускатним горіхом. Яблуко помити, почистити і порізати на шматочки, додати до вівсянки, добре перемішати, трішки підсолити. Форму для запікання застелити фольгою і викласти суміш. В розігріту духовку поставити кашу і запікати близько 25 хвилин при температурі 180º.

3. Гречана каша з печерицями

Рецепти смачних та поживних пісних сніданків

Інгредієнти:
300 грамів печериць,
2 склянки гречаної крупи,
4 склянки води,
2 цибулини,
1 морквина,
зубчик часнику,
олія,
сіль до смаку.

Приготування:
Цибулю і печериці почисти і порізати на шматочки, моркву натерти на крупній тертці, все покласти в форму для тушкування, додати трішки олії і поставити в розігріту духовку на 15 хвилин. Дістати з духовки та додати гречку, залити гарячою водою, покласти зубчик часнику і поставити в духовку ще на 20 хвилин при температурі 150º.

4. Бутерброди з квасолевим паштетом

Рецепти смачних та поживних пісних сніданків

Інгредієнти:
2 морквини,
1 цибулина,
1 склянка вареної або консервованої квасолі,
хліб пісний,
пучок петрушки,
олія,
мелений чорний перець, сіль.

Приготування:
Цибулю почистити, помити і порізати дрібно. Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці. Цибулю підсмажити до золотистого кольору, додати моркву і смажити до готовності. Квасолю за допомогою блендера перетерти до однорідної консистенції, додати моркву і цибулю, посолити, поперчити та ретельно вимішати. Викласти паштет на хліб і прикрасити подрібненою петрушкою.



5. Овочеві котлети

Рецепти смачних та поживних пісних сніданків

Інгредієнти:
200 мілілітрів води,
4 картоплини,
2 морквини,
1 цибулина,
1/2 лимона,
зубчик часнику,
4 столові ложки олії,
по 3 столові ложки консервованого горошку і кукурудзи,
3 столові ложки борошна, зелень, панірувальні сухарі, мелений чорний перець, сіль.

Приготування:
Картоплю і моркву помити і відварити в кожушку до готовності. Картоплю почистити і розтовкти до стану пюре, посолити, поперчити і додати сік половинки лимона, добре перемішати. Моркву почистити, дрібно порізати і додати до картоплі, перемішати. Цибулю почистити, порізати маленькими шматочками і додати до картоплі. Туди ж покласти консервований горошок і кукурудзу, подрібнену зелень, часник та ретельно вимішати. В окремій посудині перемішати воду з борошном, посолити, поперчити. З овочевого фаршу сформувати котлети, занурити в тісто, обваляти в панірувальних сухарях та смажити з обох боків на розігрітій сковорідці, поки не утвориться золотиста скоринка.

6. Бутерброди з печерицями

Рецепти смачних та поживних пісних сніданків

Інгредієнти:
житній хліб,
пісний майонез,
200 грамів печериць,
1 цибулина,
зелень цибулі та петрушки, сіль.

Приготування:
Хліб порізати і намазати пісним майонезом. Цибулю помити, почистити і нарізати тонкими кільцями. Печериці почистити і порізати дуже тонко, трішки посолити. За бажанням печериці можна трішки підсмажити. На змащений хліб покласти кільце цибулі, легенько змазати майонезом, викласти печериці, посипати подрібненою зеленою цибулею і петрушкою. Поставити у розігріту духовку на 15 хвилин, щоб хліб підсушився, а печериці змінили колір.

7. Бутерброди з печерицями і помідором

Рецепти смачних та поживних пісних сніданків

Інгредієнти:
100 грамів грибів,
2 помідори,
2 скибки пшеничного хліба,
зелень петрушки і цибулі,
олія.

Приготування:
Гриби промити і відварити у підсоленій воді до готовності. Зелень помити і дрібно порізати. Помідори помити і розрізати на четвертинки. Хліб і помідори покласти на розігріту сковорідку з невеликою кількістю олії або взагалі без неї і трішки підсмажити. На хліб викласти шматочки помідорів і гриби, посипати зеленню.

8. Яблучні оладки

Рецепти смачних та поживних пісних сніданків

Інгредієнти:
400 мілілітрів води,
50 мілілітрів олії,
100 грамів рідкого меду,
3 яблука,
4 столові ложки борошна,
1/4 чайної ложки соди,
ванільний цукор, сіль.

Приготування:
Борошно просіяти і перемішати з содою, водою і сіллю. Яблука помити, почистити від шкірки, порізати кільцями і посипати ванільним цукром. В сковорідку налити олії і поставити на вогонь. Яблучні кільця занурити в тісто і покласти в розігріту сковорідку, смажити до рум’яної скоринки. Перед подачею полити медом.



9. Мафіни з цукатами

Рецепти смачних та поживних пісних сніданків

Інгредієнти:
2 апельсини,
200 грамів борошна,
по 100 грамів родзинок, цукатів та цукру,
100 мілілітрів олії,
1 чайна ложка соди,
дрібка солі.

Приготування:
Родзинки залити гарячою водою на 30 хвилин, процідити і висушити. З апельсинів вичавити й склянку соку. Борошно просіяти і перемішати з содою. Цукор перетерти з олією, додати трішки солі і апельсиновий сік, перемішати та, поступово додаючи борошно, замісити тісто. Родзинки і цукати додати в тісто, гарно вимішати. Формочки для мафінів змазати олією і вилити тісто, враховувати, що тісто трішки підніметься. Поставити в духовку і випікати 45 хвилин при температурі 180º.

10. Мультизернові крекери

Рецепти смачних та поживних пісних сніданків

Інгредієнти:
200 грамів житнього борошна,
200 мілілітрів води,
200 грамів насіння соняшника,
гарбуза, кунжуту і льону,
50 грамів родзинок,
2 столові ложки олії,
1/2 чайної ложки солі.

Приготування:
Насіння трішки подрібнити, додати борошно з содою, воду, родзинки, олію, гарно вимішати, накрити рушничком і залишити на 20 хвилин. Присипати стіл борошном і розкачати корж завтовшки 2 см, з якого вирізати печиво. На деко викласти печиво і випікати 25 хвилин при температурі 170 ºC.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: