Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Що приготувати на 8 березня. Три рецепти різної складності

Що приготувати на 8 березня. Три рецепти різної складності


Що приготувати на 8 березня. Три рецепти різної складності

364 дні в році дружина готує чоловікові смачну і корисну їжу, висловлюючи тим самим свою любов. Ви, чоловіки, можете витратити хоча б один день, і постаратися приготувати своїй прекрасній половині що-небудь смачненьке, пише автор і ведучий кулінарних програм Уріель Штерн.

Що значить, я не вмію готувати? Такого не може бути. Не вмієш пекти – навчися варити, не вмієш варити - умій смажити. При сьогоднішній наявності колосальної кількості смачних рецептів і різноманітних продуктів неможливо не вміти готувати. Очі розбігаються, готуй – не хочу. Точніше – хочу! Якихось 15 років тому ми могли тільки мріяти про таке розмаїття інгредієнтів. Головне – не переоцінити свої сили, і приготувати просту, але смачну страву, а не «порадувати» дружину купкою незрозумілої і згорілої дорогої елітної речовини на кухонному столі.

Курочка

Давайте спробуємо приготувати разом. Найелементарніше – курочка. З нею ви не помилитеся і догодите всім вередухам. Навіть якщо відволічетеся на кілька хвилин і не встигнете проконтролювати страву, з нею нічого не трапиться. Підготовка до приготування зовсім нескладна: всього два основних інгредієнти, а на виході – святковий фурор.

Інгредієнти: 2 курчат, нарізані на четвертинки; 1/4 чашка темно-коричневого цукру; 2 столові ложки сухого гірчичного порошку; чайна ложка меленого мускатного горіха; 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю; 1 стакан апельсинового соку (не з концентрату); 2 апельсини, дуже тонко нарізані.

Приготування:

Розігрійте духовку до 190 градусів. Викладіть перший шар курки (шкірою догори) у дві форми для випічки.

У мисці середнього розміру змішайте за допомогою виделки цукор, гірчичний порошок, мускатний горіх і кукурудзяний крохмаль з апельсиновим соком. Налийте половину суміші в кожну форму з куркою. Наріжте апельсин товщиною з паперовий лист і викладіть поверх курки.

Випікати, не накриваючи, 60 хвилин. Полити залишком апельсинового соку з каструлі і випікати ще 15-20 хвилин - поки апельсини не набудуть глибокого бурштинового кольору, тобто до повного приготування курчати. Курча не повинне бути рожевим.

Лосось по-тайськи

Якщо дружина, та й ви самі, втомилися від курочки, пропоную приготувати рибу. Жінки просто обожнюють рибу. По-перше, це делікатес. По-друге, це натяк. Найпростіший рецепт – риба, запечена в пергаментному папері. Якщо ви уважно прочитаєте рецепт, поставите правильну температуру, заведете будильник, щоб не прогавити, то точно отримаєте чарівну і смачну рибку.

Головне – не переоцінити свої сили, і приготувати просту, але смачну страву.

Пропоную запечений лосось по-тайськи – просто, пікантно, корисно. Давайте почнемо!

Інгредієнти: 1200 г філе лосося; ½ склянки і 2 столові ложки тайського соусу чилі; 2 столові ложки нарізаної зеленої цибулі.

Приготування:

Викладаємо лосось у форму для випікання. Зверху посипаємо сіллю і виливаємо по ложці соусу. Гарненько обмазуємо рибку соусом з усіх боків, накриваємо кришкою і відправляємо маринуватися мінімум на дві години.

На деко кладемо папір для випічки, на нього – маринованого лосося (шкіркою вниз). Зверху трохи поливаємо соусом і відправляємо в розігріту до максимуму духовку. Через вісім хвилин ще раз обмазуємо лосось тайським соусом і відправляємо назад в духовку ще на п'ять хвилин. Перед подачею посипаємо зеленою цибулькою.

Запечені овочі з бринзою і песто по-київськи

Але не будемо на цьому зупинятися. Немає межі досконалості. Приготуємо трендову страву сезону – запечені овочі з бринзою.

Сьогодні багато людей відмовилися від м'яса на користь вегетаріанства. Порадуємо і ми своїх дружин літнім найніжнішим рецептом.

Інгредієнти. Для песто: 2 пучки базиліку, ¼ чашки кедрових горіхів, 4 зубчики часнику, 180 мл оливкової олії, 1 чайна ложка солі, перець — за смаком. Для салату: 1 червоний перець, 1 жовтий перець, 1 солодка картопля, 100 грамів гарбуза, 1 червона цибулина, 4 помідори черрі, два помідори середнього розміру, 2 чайні ложки песто, 2 чайні ложки козячого сиру, 4 столові ложки оливкової олії, сіль і перець — за смаком.

Приготування:

Для початку ми повинні зробити соус песто. Песто — це знаменитий рецепт, варіантів безліч. Сьогодні спробуємо зробити мій песто по-київськи.

Беремо свіжий зелений базилік, очищаємо його від стебел. Листя складаємо в чашу блендера. Туди ж відправляємо кедрові горішки, чотири зубчики часнику, трохи оливкової олії і перемелюємо. Відчуваєте запах? Напевно, це один із самих чудових запахів, які може дати трава. Додаємо сіль (чайну ложечку), перець. Ще кілька обертів, пробуємо — готово! Звичайно, в класичний песто потрібно додати пармезан. Я пармезан не кладу, але хто хоче, може додати — я не проти.

Переходимо до овочів. Перець розрізаємо навпіл, у помідорів черрі вирізаємо плодоніжку. Нашу солодку картоплину досить крупно нарізаємо вздовж, на 6-8 частин. Гарбуз теж нарізаємо скибочками — як картоплю, тільки трохи крупніше. Червону ялтинську цибулю ріжемо невеликими шматочками.

Тепер увага: складаємо все, крім черрі, у поліетиленовий пакет. Наливаємо в пакет оливкову олію, зав'язуємо і гарненько струшуємо. Є! І руки чисті, і кожен шматочок просочився оливковою олією. Звичайні помідори ділимо на чотири частини, знімаємо шкірку (її можна тоненько зрізати), прибираємо плодоніжку.

Беремо глибоку сковороду для духовки і викладаємо наші овочі. Спочатку йдуть два красеня: половинки перців, «човники», жовтий і червоний. У кожну половинку кладемо по помідорчику черрі, листочки базиліку, зверху – по ложечці нашого песто. Тепер у кожну половинку кладемо сир — на вибір, ваш улюблений. У мене це козячий сир.

Навколо перців розкладаємо шматочки гарбуза, картоплі, цибулі. Щоб з'явився соус, викладаємо підготовлені звичайні помідори. Перчимо, солимо, бажано крупною сіллю. Ставимо нашу красу в духовку грітися при температурі 180-200 градусів. Визначаємо готовність за станом картоплі.

Гарний гарячий ароматний салат готовий. Прикрашаємо блюдо четвертинками лимона і листочками базиліку. Яскраві фарби і яскраві запахи посеред похмурого березня – відмінний антидепресант.

Готувати корисну їжу – не для ледарів. Але якщо ви знаєте точний склад страви і правильний перевірений рецепт від шефа, то, впевнений, все вийде швидко і смачно. До речі, ви можете приготувати всі три рецепти і радувати дружину цілий день. Наприклад, овочі на сніданок, на обід курочку, на вечерю рибку з келихом білого вина при свічках.

Чудового свята. Любіть і радуйте один одного весь рік.

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: