Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Готуємо ризото з печерицями

Готуємо ризото з печерицями


Готуємо ризото з печерицями

Перший опублікований рецепт ризото з’явився 1809 році у міланському збірнику рецептів «Сучасна кухня», хоча за легендами цю страву готували ще у XVI столітті.

Інгредієнти:

1,5 склянки рису;
400 грамів свіжих печериць;
зубчик часнику;
1 літр овочевого або грибного бульйону;
60 грамів вершкового масла;
2 столові ложки оливкової олії;
1 цибулина;
свіжа петрушка;
50 грамів пармезану;
перець і сіль за смаком.;

Приготування:

У глибокій сковорідці розтопити половину масла й обсмажити на ньому цибулю.

Додати до цибулі рис й обсмажити протягом 3 хвилин. Додати четверту частину бульйону й тушкувати на слабкому вогні. Згодом поступово долити бульйон.

На розігрітій оливковій олії підсмажити подрібнений часник, покласти подрібнені гриби (якщо лісові, то попередньо відварені до готовності у підсоленій воді) й смажити до повного випаровування рідини.

У кінці приготування грибів додати сіль, перець та петрушку. З’єднати гриби з рисом.

Зняти з плити, додати тертий пармезан та решту масла.

Дати постояти під кришкою 2-3 хвилини й подати до столу.

Смачного!

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: