Регистрация    Увійти
Авторизація
» » Курячий, морквяний та грибний. Три прості рецепти смачних паштетів

Курячий, морквяний та грибний. Три прості рецепти смачних паштетів


Курячий, морквяний та грибний. Три прості рецепти смачних паштетів

Паштет – проста і дуже смачна закуска. Її можна робити з печінки, риби, м'яса, овочів, грибів і навіть трюфелів, додаючи пряні спеції, зелень, горіхи або оливки.

Така страва – відмінний варіант для сніданку, перекусу або начинки.



Пропонуємо вашій увазі дуже прості і апетитні рецепти паштетів.

Ніжний курячий паштет

Інгредієнти:
куряча печінка – 500 г;
морква велика – 1 шт.;
цибуля велика – 1 шт.;
вершкове масло – 100 г;
сіль та перець – за смаком.

Приготування:

Варіть печінку протягом 15 хвилин в підсоленій воді, а потім відкиньте на друшляк. Тим часом наріжте цибулю на середні кубики, а моркву натріть на крупній тертці. У розтопленому вершковому маслі посмажте цибулю і моркву до готовності. Перекладіть печінку і піджарку в блендер, посоліть, поперчіть та подрібніть до однорідної маси.


Морквяний паштет

Інгредієнти:
морква – 1 кг;
оливкова олія – 2/3 чашки;
мелений кмин – 1 ч. л.;
мелений імбир – щіпка;
часник – 2 зубчики;
червоний винний оцет – 2 ст. л.;
харісса – 2 ч. л.;
сіль та перець – за смаком.

Приготування:

Перекладіть моркву в каструлю залитою водою і варіть до м'якості протягом 10 хвилин. Потім перекладіть на деко для випічки, збризніть оливковою олією і готуйте в розігрітій до 200 °C духовці близько 20 хвилин.

Перемістіть моркву в блендер, додайте часник, оцет, харіссу та спеції. Поступово вливайте масло і збивайте до однорідної маси. Посоліть, поперчіть за смаком.


Грибний паштет з вершковим сиром

Інгредієнти:
оливкова олія – 1 ст. л.;
цибуля-шалот – 50 г;
гриби шиітаке – 125 г;
печериці – 75 г;
часник – 1 зубчик;
свіжа петрушка – 1 ст. л.;
вершковий сир – 50 г;
соєвий соус – 1 ч. л.;
сіль та перець – за смаком.

Приготування:

Подрібніть цибулю-шалот і обсмажте до золотистої скоринки. Додайте тонко нарізані гриби і готуйте до тих пір, поки вся рідина не випарується і гриби не стануть м'якими. Посоліть і поперчіть їх. Подрібніть часник і додайте в сковороду. Протушкуйте близько хвилини, потім додайте соєвий соус та петрушку. Ретельно перемішайте, зніміть з вогню і дайте охолонути.

Гриби перекладіть на обробну дошку і дрібно наріжте. Потім змішайте з вершковим сиром і подавайте з тостами.

Смачного!

До речі, як приготувати яєчно-грибний паштет з горіхами можна дізнатися тут.

Читайте поради у Facebook | Telegram | Viber | Instagram

Написати коментар
Ваше Імя:
Ваш E-Mail:
Код:
          Клацніть на зображення щоб оновити код, якщо він нерозбірливий
Введіть код: